چه زمانی برای مسواک زدن مناسب است؟


توصیه دندان‌پزشکان درباره بهترین زمان مسواک زدن این است که در هر ۲۴ ساعت حداقل باید دو مرتبه مسواک زده شود و همچنین بهتر است سریع بعد از غذا مسواک نزنیم و مسواک قبل از خواب شب را فراموش نکنیم.
 بهترین زمان مسواک زدن چه زمانی است؟ مسواک زدن یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌هاست.  در این مقاله به ارائه مطالبی درباره بهترین زمان مسواک زدن می‌پردازیم

بهترین زمان مسواک زدن
طبق نظر اغلب متخصصین دهان و دندان بهترین زمان مسواک زدن قبل از خواب شب است. نکته مهم‌تر اینکه بهتر است در طی ۲۴ ساعت شبانه روز دو مرتبه مسواک بزنید و به منظور رفع باکتری‌ها و جرم‌های بین دندان‌ها از نخ دندان استفاده کنید.
این توصیه به این دلیل است که در طی ساعاتی که خواب هستید ترشح بزاق دهان به حداقل می‌رسد و خشکی دهان فضای مناسبی را برای رشد و فعالیت باکتری‌ها فراهم می‌کند.

تاثیر مسواک قبل از خواب
اولین فایده و تاثیر مسواک قبل از خواب این است که این باکتری های دهان و دندان را از بین می‌برد. این باکتری‌ها یک غشا از پلاک دندانی ایجاد می‌کنند که مانند یک روکش بر روی سطح دندان‌ها قرار می‌گیرد و برای رسیدن به بلوغ حدود ۲۴ ساعت زمان نیاز دارند.
خوب است بدانید احساس بدی که بعد از بیدار شدن از خواب دارید به علت رشد و بلوغ همین باکتری‌هاست. پس یکی از بهترین زمان‌ها برای مسواک زدن قبل از خوابیدن است.

بدترین زمان مسواک زدن
یکی از بدترین زمانها برای مسواک زدن بلافاصله بعد از خوردن غذا است. علت اصلی این منع این است که پس از خوردن غذا، مینای دندان‌ها به سبب اسید موجود در معده و غذا‌ها نرم می‌شود و بیشترین میزان آسیب پذیری را دارد. این آسیب پذیری بعد از خوردن غذا‌ها و نوشیدنی‌های اسیدی مانند برخی مرکبات، کاهو، آناناس، کیوی و ... ایجاد می‌شود.

مسواک زدن صحبگاهی
دندان‌پزشکان تاکید می‌کنند که در صورت امکان با ایجاد یک فاصله کوتاه، بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و اگر قصد دارید فقط یک وعده از این سه وعده را انتخاب کنید حتماً وعده شب قبل از خواب را انتخاب کنید.
افرادی که شب مسواک نمی‌زنند و به جای آن فقط صبح مسواک می‌زنند با افرادی که اصلاً مسواک نمی‌زنند تفاوت چندانی ندارند. فراموش نکنید که مانند دیگر بیماری‌ها، همیشه پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان بهتر از درمان است.

نکات مهم 
همه خیلی خوب می‌دانند که مسواک زدن چقدر می‌تواند به کاهش هزینه‌های درمانی، زیبایی لبخند، دوری از بیماری‌های گوارشی و حس خوب و تازگی نفس کمک کند. پس از بررسی بهترین زمان مسواک زدن از قول متخصصین، بهتر است نکات مهمی را درباره مسواک‌ زدن ذکر کنیم.

۱. مسواک خوب بخرید
خرید مسواک اولین مرحله‌ای است که باید دقت کنید. اگر حین مسواک زدن مجبورید دهانتان را بیش از حد باز کنید و اگر جنس مورد استفاده در مسواک باعث می‌شود در لثه‌ها احساس درد کنید، احتمالاً مسواک استانداردی انتخاب نکرده‌اید.
همچنین دندانپزشکان معتقدند تکنیک و روش صحیح مسواک زدن به مراتب اهمیت بیشتری از نوع مو‌های مسواک، شکل دسته، برقی و یا دستی بودن مسواک دارد.

۲. به اندازه کافی وقت بگذارید
 توصیه دندان‌پزشکان بر این است که مسواک زدن حداقل ۲ دقیقه طول بکشد و زمان ایده آل هم ۳ دقیقه است. کمتر و بیشتر مسواک زدن از تاثیرات مثبت مسواک کم می‌کند و در نتیجه مسواک زدن را بی فایده یا مضر می‌کند.

۳. با دندان‌ها دوست باشید
ضربه زدن و عجله کردن در هنگام مسواک زدن موجب آسیب پذیری لثه‌ها و مینای دندان می‌شود. مسواک را در دهانتان و روی دندان‌ها بالا و پایین ببرید و سعی کنید در خطوط افقی روی دندان‌هایتان مسواک نکشید.

۴. بین دندان‌ها را فراموش نکنید
اگر فرض کنیم مسواک زدن مثل شستن بیرون ظرف‌های کثیف است، نخ دندان کشیدن به مثابه زمانی است که داخل ظرف‌ها را می‌شورید. همان‌قدر حیاتی و همان‌قدر تاثیرگذار! رشد باکتری‌ها در میان دندان‌ها به سرعت پوسیدگی آن‌ها کمک زیادی می‌کند.

۵. مسواک‌تان را خشک کنید
مرطوب بودن مسواک باعث می‌شود باکتری‌ها در خود مسواک رشد کنند و این اصلاً اتفاق خوبی برای دندان‌های شما نیست. برخی از مسواک‌ها محفظه‌های پلاستیکی دارند که بعد از استفاده باعث می‌شوند مسواک کثیف نشوند. در صورتی که این محفظه‌ها سوراخ‌های تهویه نداشته یا شفاف نباشند تاریکی و رطوبت داخل محفظه، مسواک شما را تبدیل به خانه امنی برای باکتری‌ها می‌کنند.

۶. مسواک‌ها دوست‌های ماندگاری نیستند
سعی کنید هر ۳ الی ۴ ماه مسواک‌تان را تعویض کنید و اصلاً به آن‌ها به عنوان دوست‌های ماندگار نگاه نکنید. مسواکی که به علت استفاده زیاد فرم اصلی خود را از دست داده است، دشمن اصلی دندان‌ها و لثه شماست.


منبع:سایت ستاره